-
ماده 6
– از نظر اجرای این آییننامه به خانهای فرسوده اطلاق میشود که اولاً حداقل 20 سال (حسب مورد) از تاریخ تحویل موقت یا بهرهبرداری آن سپری شده باشد و ثانیاً به دلیل فرسودگی، هزینههای مربوط به نگهداری به صرفه و صلاح دولت نباشد. تأیید فرسودگی خانهها به عهده هیأتی مرکب از یک کارشناس فنی وزارت مسکن و شهرسازی و یک کارشناس فنی اداره کل مسکن و شهرسازی محل و یک کارشناس فنی به معرفی دستگاه صاحبخانه میباشد. کمیسیون پس از وصول نظریه مذکور نسبت به مورد اتخاذ تصمیم خواهد کرد.
تبصره 1- در صورتی که خانه سازمانی با وجود تأیید فرسودگی مورد نیاز دستگاه صاحبخانه یا استفادهکننده بوده و فروش آن به مصلحت دولت تشخیص داده نشود، در این صورت دستگاه صاحبخانه میتواند نسبت به نگهداری و تعمیر و مرمت اساسی و بازسازی آن اقدام کند.
تبصره 2 (الحاقی 1374) – در صورت نیاز به نوسازی، وزارت مسکن و شهرسازی مجاز است به منظور بهرهوری حداکثر از امکانات موجود، پس از هماهنگی و تبادل موافقتنامه با دستگاه صاحبخانه مبنی بر تعیین تعداد واحدهایی که پس از نوسازی (با احتساب تفاوت قیمت عرصهای که در اختیار وزارت مذکور باقی میماند) باید به صاحبخانه تحویل شود، نسبت به تخریب و نوسازی این منازل در قالب طرحهای مصوب خود اقدام و پس از واگذاری واحدهای ساخته شده به میزان مورد توافق به دستگاه صاحبخانه، باقیمانده واحدهای احداثی را که باید خارج از منابع طرحهای عمرانی احداث شوند، طبق ضوابط مربوط به اعتبار هزینه شده، به قیمت روز به فروش برساند.
ادارات ثبت اسناد و املاک کشور مکلفند به درخواست وزارت مسکن و شهرسازی در صورت ارایه گواهی پایان کار نسبت به تفکیک عرصه براساس مفاد موافقتنامه مبادله شده فوقالذکر و صدور اسناد مالکیت به نام وزارت مسکن و شهرسازی یا هر شخص دیگری که توسط وزارت یاد شده معرفی شود، به صورت خارج از نوبت اقدام کند.
تبصره 3– در مواردی که قدمت خانه سازمانی کمتر از 20 سال باشد لکن به علت عوامل طبیعی و قهری از قبیل سیل، زلزله، آتشسوزی، نشست غیرمتعارف زمین، جنگ و سایر موارد مشابه موجب فرسودگی زودرس ساختمان شده باشد و نگهداری و بازسازی آن مورد نیاز یا به صرفه و صلاح دستگاه نباشد در این صورت پس از تأیید هیأت مذکور در ماده 6 کمیسیون میتواند اجازه فروش صادر نماید.