-
ماده 5
– تضامین و یا تعهداتی که سرمایهپذیر به سرمایهگذار ارایه مینماید، باید پس از پیشبینی منابع آن با صراحت در اسناد ارجاع کار و قرارداد ذکر گردد. در صورت عدم انجام تعهدات از جانب سرمایهپذیر هرگونه جبران از جمله خسارت مورد نظر در اسناد ارجاع کار و قرارداد بهطور شفاف بیان میگردد. در قراردادهای مشارکت، سرمایهپذیر میتواند تعهدات قراردادی از قبیل خرید محصول پروژه، خرید حداقل مشخصی از محصول پروژه (کالا/خدمت)، پرداخت مابهالتفاوت بهای محصول در الگوی (مدل) مالی با بهای پرداختی مصرفکننده، پرداخت یارانه سود تسهیلات، کمک مالی دولت در اجرای پروژه را با استفاده از تضامین و گواهیهای زیر حسب مورد پوشش دهد:
- اعتبار اسنادی گشایششده و عندالمطالبه، دیداری غیرقابل برگشت تأییدشده ریالی و یا ارزی در چهارچوب مقررات مربوط از جمله ماده (62) قانون محاسبات عمومی کشور -مصوب 1366- و بند (پ) ماده (34) قانون احکام دایمی برنامههای توسعه کشور -مصوب 1395- و قوانین بودجه سنواتی از طریق ابلاغ و تخصیص اعتبار و یا توثیق اوراق خزانه اسلامی توسط سازمان به بانک عامل.
- تضمین نامه ارایهشده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی در چهارچوب قانون تشویق و حمایت سرمایهگذاری خارجی – مصوب 1380 -، ماده (6) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (1) – مصوب 1384- و قوانین بودجه سنواتی حسب مورد در چهارچوب آییننامه نحوه صدور تضمینهای عهده دولت جمهوری اسلامی ایران موضوع تصویبنامه شماره 105564/ت56125هـ مورخ 22/8/1398.
- تضامین صادره از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور در چهارچوب بودجه سنواتی و مقررات مربوط.
- ارایه گواهی مبنی بر اجازه توثیق حق انتفاع پروژه مورد نظر و اموال آن توسط بالاترین مقام دستگاه سرمایهپذیر که مسؤولیتهای مقرر در صدر ماده (53) قانون محاسبات عمومی کشور را دارا است با پیشبینی در اسناد ارجاع کار.
- ارایه گواهی و تضامین سازمانها و شرکتهای دولتی از جمله شرکت ملی نفت ایران براساس قوانین و مقررات مربوط علاوه بر تضامین مندرج در این ماده برای تعهدات از محل منابع داخلی و برای اخذ تسهیلات از بانکها و مؤسسات اعتباری.
- گواهی توثیق درآمدهای آتی داراییهای شرکتهای دولتی متناسب با تعهدات قراردادهای مشارکتی با هدف مولدسازی داراییها. دستورالعمل اجرایی این بند ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و ابلاغ میشود.
تبصره 1- همه تضمینها و تعهدهایی که سرمایهپذیر ارایه یا دریافت میکند، اعم از آنچه در این آییننامه ذکر شده یا در دیگر قوانین و مقررات آمده است باید در اسناد ارجاع کار و سپس در قراردادهای مربوط اعلام و درج شود.
تبصره 2– کلیه تضامین عهده دولت که در چهارچوب آییننامه مذکور در بند (2) این ماده تعهد شده باشند، معتبر هستند. دستگاه مرکزی مکلف است اطلاعات کلیه تعهدات و ضمانتنامههای طرفهای عمومی تابع را در قالب جداولی با زمان بندی یک تا پنج، پنج تا ده و بالای ده سال به سازمان ارایه نماید. سازمان موظف است سالانه حداکثر ارزش حال تعهدات قابل ایجاد در پروژههای مشارکتی را تعیین و به دستگاه مرکزی ابلاغ نماید.