-
ماده 1
– در این آییننامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
- دستگاه اجرایی: دستگاههای اجرایی موضوع ماده (1) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1395 -.
- تضمیننامه: سندی تعهدآور که به موجب آن دولت یا دستگاههای اجرایی در چهارچوب قوانین و مقررات، ضمانت اشخاص حقیقی و حقوقی را در ارتباط با انجام تکالیف و تعهدات مدیون اصلی در برابر ذینفع تضمین، طبق شرایط مندرج در تضمیننامه به عهده میگیرد.
- ذینفع تضمین: منظور از ذینفع تضمین (مضمون له) کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی است که تضمیننامه به نفع وی صادر میشود از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی، بانکهای اعتباردهنده خارجی، بانکها و مؤسسات بینالمللی و سایر اشخاصی که به موجب قانون صدور و تحویل تضمیننامه به ایشان مجاز است.
- سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور (ضامن) که به نمایندگی از دولت تضمیننامههای مورد نیاز را صادر مینماید.
- متقاضی: اشخاصی که حسب قانون مجاز به درخواست صدور تضمیننامه برای خود یا یکی از دستگاههای تابع خود و یا سایر اشخاص به موجب قوانین و مقررات میباشند.
- مدیون اصلی: منظور از مدیون اصلی (مضمون عنه) شخصی است که از او ضمانت شده و شامل دستگاههای اجرایی و اشخاص غیردولتی که به موجب قانون، دولت مجاز به تضمین ایفای تعهدات وی در قبال ذینفع است.
- سامانه: سامانه جامع مدیریت تضامین دولت موضوع ماده (3) این آییننامه.
- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
- اوراق مالی اسلامی: هر نوع ورقه که متضمن حقوق مالی قابل نقل و انتقال برای مالک عین و یا منفعت باشد و به موجب قانون و مقررات مربوط به قیمت اسمی مشخص برای مدت معین به صورت ریالی یا ارزی منتشر شود. این اوراق نظیر اوراق مشارکت، انواع صکوک اسلامی (اعم از اجاره، وکالت، منفعت و غیره) و اسناد خزانه اسلامی میباشد.
- دستورالعمل اجرایی: دستورالعمل اجرایی موضوع تبصره (3) ماده (3) این آییننامه.