-
ماده 1
– در این آییننامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط بهکار میروند:
الف- قانون: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز- مصوب 1392 و اصلاحات بعدی آن.
ب- ستاد: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز موضوع ماده (3) قانون.
پ- وزارت: وزارت صنعت، معدن و تجارت
ت- نظام ملی: نظام ملی طبقهبندی کالا و خدمات شناسه کالا و خدمات، موضوع تصویبنامه شماره 18596/ت 37179ک مورخ 11/2/1386 که صرفاً به منظور تهیه شناسنامه کالا و طبقهبندی کالاها مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
ث- عناصر توصیفی کالا: عناصر و خصوصیات ماهوی و شکلی کالا (فیلدهای توصیفی) از قبیل جنس، نوع، رنگ، ابعاد، وزن، طرح، مدل، تولیدکننده، کشور سازنده، نام تجاری و نوع کاربری آن که در تشریح تجاری کالا مؤثر میباشند.
تبصره- وزارت موظف است عناصر توصیفی کالا را با همکاری ستاد، گمرک جمهوری اسلامی ایران و حسب مورد دستگاههایی که بر طبق قوانین در قبال تولید، واردات، حمل و نگهداری و عرضه کالا دارای وظایف و اختیاراتی هستند، تعیین نماید.
ج- شناسنامه کالا: مجموعهای از عناصر توصیفی کالا که جهت توصیف مشخصات و ایجاد برداشت مشترک از هر قلم کالا در چارچوب همسان تجمیع میشوند و شناسه کالا، شناسه یکتای این مجموعه از اطلاعات است.
تبصره- بخشی از اقلام اطلاعاتی در شناسنامه کالا به سایر طبقهبندیها از قبیل سامانه هماهنگ شده (HS) طبق تعریف بند (ژ) ماده (1) قانون امور گمرکی- مصوب 1390- ، استاندارد بینالمللی طبقهبندی فعالیتهای اقتصادی (ISIC)، طبقهبندی محوری محصول (CPC) و سامانه جهانی نام گذاری تجهیزات پزشکی (UMDNS)، طبقهبندی استاندارد تجارت بینالمللی (SITC) و همچنین سامانه ثبت شناسه شیئ (OID) اختصاص دارد.
چ- زنجیره تأمین: کلیه اشخاصی که پس از تولید یا واردات کالا تا تحویل آن به مصرف کننده نهایی در امر خرید، فروش، حمل و نگهداری کالا فعالیت نموده و مطابق ضوابط این آییننامه مسؤول انجام بخشی از فعالیتهای مرتبط با رهگیری کالا هستند.