آیین‌نامه پذیرایی‌های عمومی

 

شماره: 22357/ت252هـ تاریخ: 8/6/1371

 

هیات وزیران در جلسه مورخ 25/5/1371 بنا به پیشنهاد شماره 1517 مورخ 11/5/1371 شورای عالی بررسی و تعیین الگوی مصرف، به استناد ماده (یک) قانون «نحوه اعمال نظارت بر کاهش هزینه‌های غیر ضروری و جلوگیری از تجمل گرایی» -مصوب سال 1370- آیین‌نامه پذیرایی‌های عمومی را به شرح زیر تصویب نمود:

– منظور از پذیرایی عمومی در این آیین‌نامه کلیه پذیرایی‌هایی است که با استفاده از تسهیلات و امکانات رفاهی و خدماتی جهت مراسم مختلف، سمینارها، کنفرانس‌ها، افتتاحیه‌ها، جلسه‌ها، ملاقات‌ها و سایر اجتماعات رسمی و غیر رسمی از سوی دستگاه‌های اجرایی در نظر گرفته می‌شود.

– پذیرایی عمومی در سمینارها گردهمایی‌ها کنگره‌ها و سمپوزیوم‌هایی که منشأ بین‌المللی دارد و به صورت رسمی یا غیررسمی ادواری یا اتفاق در نقاط مختلف جهان برگزار می‌گردد، چنان‌چه در ایران انجام شود، باید در سطحی مناسب و منطبق با موازین و عرف بین‌المللی و شوؤن جمهوری اسلامی ایران باشد.

– پذیرایی عمومی در سمینارها و برنامه‌هایی که منشأ بین‌المللی ندارد و بنابر ضرورت یا ابتکار دستگاه‌های مختلف کشور ترتیب داده می‌شود، حتی اگر شرکت‌کننده و مهمان خارجی نیز داشته باشد، باید در حداقل سطح ممکن بوده و سعی شود از نظر هزینه خودگردان باشد.

– پذیرایی عمومی در مهمانی‌ها، ملاقات‌ها، بازدیدها جلسه‌های مربوط به کمیسیون‌های مشترک و نیز سایر مواردی که بنابر دعوت رسمی جمهوری اسلامی ایران از مقامات کارشناسان و دیگر اتباع کشورهای خارجی به عمل می‌آید، باید از نظر ترکیب تعداد و رتبه افراد مورد پذیرایی در سطحی متقابل بوده با رعایت شوؤن جمهوری اسلامی ایران صورت گیرد.

-پذیرایی عمومی در جلسه‌ها سمینارها بازدیدها و ملاقات‌ها و سایر برنامه‌های داخلی باید در حداقل سطح ممکن باشد به گونه‌ای که اصول سادگی جلوگیری از تجمل‌گرایی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها رعایت شود.

– پذیرایی‌های عمومی باید در باشگاه‌ها یا دیگر تاسیسات خدماتی-رفاهی دستگاه‌های دولتی برگزار شود و تا جایی که امکان دارد از برگزاری آن‌ها در هتل‌ها و دیگر اماکن خصوصی خودداری شود. همچنین در برنامه‌های یاد شده باید از گوناگونی غذاها تزیینات زائد و تشریفات غیر لازم، اجتناب گردد.

– پذیرایی عمومی در برنامه‌ها و مهمانی‌های رسمی که در خارج از کشور برگزار می‌شود و در آن‌ها مهمانان خارجی نیز رسماً حضور دارند باید در سطحی باشد که موازین و عرف بین‌الملل برخورد متناسب متقابل و شوؤن نظام جمهوری اسلامی ایران رعایت شود.

– مرجع تعیین و تشخیص سطح، نوع و چگونگی پذیرایی عمومی – حسب مورد- وزیر یا مقامات هم‌‌تراز در سایر دستگاه‌ها می‌باشد.

تبصره- در مورد تنظیم و تأمین سطح پذیرایی‌های عمومی خارج از کشور باید هماهنگی‌های لازم با وزارت خارجه یا سفراء و روسای نمایندگی‌های ذی‌ربط در خارج از کشور به عمل آید.

– سازمان برنامه و بودجه دیوان محاسبات کشور و سازمان بازرسی کل کشور موظفند گزارش چگونگی اجرا و موارد تخلف این آیین‌نامه را هر سه ماه یک بار به روسا قوه و دبیرخانه شورای عالی و تعیین الگوی مصرف، ارایه نمایند.

– کلیه مقررات و دستورالعمل‌های مغایر با مفاد این آیین‌نامه لغو می‌گردد.

حسن حبیبی – معاون اول رییس‌جمهور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *