فهرست
قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور
مصوب 1/2/1394
1- به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اجازه داده میشود تا با هماهنگی وزارتخانهها و شرکتها و مؤسسات دولتی کالاها و خدمات ناشی از اجرای طرحها و پروژهها و فعالیتهای مورد واگذاری را در صورت ضرورت تا سقف هزینه یا قیمت تمام شده برای خود با عقد قرارداد به مدت مندرج در مزایده یا مناقصه از بخش غیردولتی خریداری و در صورت عدم نیاز به خرید، اجازه بهرهبرداری یا فروش در داخل و یا خارج را به بخش غیردولتی بدهد.
2- در مواردی که طرحها، پروژهها و فعالیتهای مورد واگذاری، فاقد توجیه اقتصادی است و نیاز به پرداخت کمک دارد میزان کمک در آگهی مناقصه یا مزایده درج میشود.
3- رعایت شرایط رقابتی و برگزاری مزایده عمومی برای خریداران طرحها، پروژهها و فعالیتها و برگزاری مناقصه عمومی برای فروشندگان کالاها و خدمات ناشی از اجرای طرحها، پروژهها و فعالیتها الزامی است.
آییننامه اجرایی این ماده با پیشنهاد مشترک سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی ظرف مدت دو ماه پس از ابلاغ این قانون به تصویب هیأت وزیران میرسد.
– معاملات و دریافتها و پرداختهای موضوع انتشار اوراق بهادار دستگاههای اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/7/1386 از طریق نهاد واسط موضوع بند (د) ماده (1) قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی بهمنظور تأمین مالی از طریق انتشار اوراق بهادار در مواردی که خرید، فروش و اجاره دارایی جزء لاینفک ابزار تأمین مالی است با تأیید خزانهداری کل کشور از رعایت تشریفات مقرر در قانون محاسبات عمومی کشور و قوانین مربوط به مناقصات و مزایدهها مستثنی است.
سقف درآمدهای موضوع انتشار اوراق بهادار مذکور در این ماده ضمن قوانین بودجه سنواتی تعیین میشود.
آیین نامه اجرایی این ماده با اولویت دادن به بخشهای تولیدی، ظرف مدت سهماه از تاریخ ابلاغ این قانون به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران میرسد.
– به دولت اجازه داده میشود از محل صرفهجویی در هزینهها یا فروش طرحهای تملک داراییهای سرمایهای یا فروش اموال مازاد یا افزایش قیمت آب و حاملهای انرژی برای مصارف بیش از الگوی مصرف یا متوسط مصرف، سالانه تا دو درصد (2%) بودجه کل کشور را پس از واریز به خزانهداری کل کشور به افزایش سرمایه بانکهای دولتی اختصاص دهد. بانکهای مذکور موظفند حداقل معادل سه برابر مبلغ افزایش سرمایه را از این محل به خریداران غیردولتی، خصوصی یا تعاونی طرحهای تملک داراییهای سرمایهای ملی و استانی تسهیلات با اقساط بازپرداخت حداقل پنج ساله پرداخت نمایند. لیست طرحها و پروژهها توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تعیین و اعلام میشود.
به صندوق توسعه ملی نیز اجازه داده میشود تا از طریق بانکهای عامل ذیربط به خریداران طرحها و پروژههای مذکور تسهیلات پرداخت نماید.
متقاضیان خرید طرحها و پروژههای مذکور مجازند حداقل بیست درصد (20%) منابع مورد نیاز جهت تکمیل و بهرهبرداری از هر طرح و یا پروژه را تأمین نمایند.
دستگاههای اجرایی طرحها و پروژهها موظفند با تأیید سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با عقد قرارداد بلندمدت تا مدت پنجاه سال کالاها و خدمات ناشی از اجرای طرحها و پروژهها را از بخش غیردولتی، خصوصی یا تعاونی خریداری یا به آنها کمک زیان پرداخت نمایند و در صورت عدم نیاز، خریداران طرحها و پروژهها میتوانند کالا یا خدمات ناشی از اجرای طرحها و یا پروژهها را در داخل یا خارج به فروش رسانند.
به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اجازه داده میشود طرحهای فاقد توجیه اقتصادی را با پرداخت یارانه یا کمک زیان توجیهدار و سودآور نماید. رعایت شرایط رقابتی و برگزاری مزایده عمومی برای فروش طرحها و پروژهها و برگزاری مناقصه عمومی برای خرید کالاها و خدمات ناشی از اجرای طرحها و پروژهها الزامی است.
آییننامه اجرایی این ماده با پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی و صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران حداکثر تا مدت دو ماه پس از ابلاغ این قانون به تصویب هیأت وزیران میرسد.
کلیه دستگاههای موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده (5) قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1/6/1366 و اصلاحات بعدی آن و دارندگان ردیف در قوانین بودجه سنواتی مکلفند با رعایت قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور …، در برگزاری مناقصهها از تولیدکنندگان داخلی موضوع مناقصه با اولویت محصولات مذکور دعوت و در شرایط مساوی به لحاظ قیمت و کیفیت بین تولیدکنندگان داخلی و خارجی موظف به خرید و عقد قرارداد با تولیدکننده داخلی هستند.