بخش‌نامه مستندسازی الکترونیکی مناقصات

شماره 145248/100 مورخ 17/11/1386

بخش‌نامه به تمام وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و تمام مشمولان ذکر شده در بند «ب» ماده (1) قانون برگزاری مناقصات
در اجرای ماده (23) قانون برگزاری مناقصات تصویب‌نامه شماره 67490 مورخ 26/11/1383 و بر اساس آیین‌نامه اجرایی نظام مستندسازی و اطلاع‌رسانی مناقصات تصویب‌نامه شماره 108972/ت32960هـ مورخ 5/9/1385 هیأت محترم وزیران، تمام دستگاه‌های مشمول موظفند علاوه بر مستندسازی مکتوب مناقصات و بایگانی آن‌ها در پرونده‌های مستقل منظم مطابق آیین‌نامه نسبت به مستندسازی الکترونیکی مناقصات با در نظر گرفتن موارد زیر اقدام کنند.
1- از خرداد ماه سال 1386 پایگاه ملی اطلاع‌رسانی مناقصات به نشانی
iets.mporg.ir
راه‌اندازی شده و امکان ثبت، نگهداری و اطلاع‌رسانی تمام مناقصات و موارد ترک تشریفات مناقصه در آن فراهم شده است.
2- این معاونت نسبت به دعوت و آموزش تمام نمایندگان معرفی شده توسط دستگاه‌های مرکزی اقدام کرده و اسامی دستگاه‌های مرکزی و مشخصات نمایندگان معرفی شده در پایگاه ملی اطلاع‌رسانی مناقصات قابل بهره‌برداری است.
3- تمام دستگاه‌های مرکزی موظفند نسبت به شناسایی و دسته‌بندی همه دستگاه‌های مناقصه‌گزار تحت پوشش اقدام کنند و نسبت به آموزش آنان مبادرت ورزند.
4- دستگاه‌های مرکزی و مناقصه‌گزار نسبت به مشخص کردن واحد متولی ورود، کنترل و تأیید اطلاعات مناقصات در پایگاه ملی اطلاع‌رسانی مناقصات اقدام و تجهیزات و امکانات لازم را فراهم کنند.
5- تمام دستگاه‌های مرکزی موظفند مشخصات نمایندگان دستگاه‌های مناقصه‌گزار و حدود اختیارات آنان را در پایگاه ملی اطلاع‌رسانی مناقصات تعریف و ضمن در اختیار قراردادن کلمه عبور، آنان را نسبت به حساسیت موضوع و عواقب افشای کلمه عبور توجیه کنند.
6- دستگاه‌های مرکزی می‌توانند با بهره‌گیری از نمایندگان معرفی شده و آموزش دیده رأساً نسبت به آموزش دستگاه‌های مناقصه‌گزار و نمایندگان مربوط و ارائه کلمه عبور به آنان اقدام کنند، اما این معاونت در راستای سیاست‌های دولت در زمینه جلب مشارکت بخش غیردولتی و برون‌سپاری فعالیت‌ها نسبت به شناسایی شرکت‌ها و مؤسسات دارای صلاحیت برای آموزش پایگاه ملی اطلاع‌رسانی مناقصات و اجرای آن در دستگاه‌های مرکزی و مناقصه‌گزار اقدام کرده است. اسامی و مشخصات شرکت‌ها و مؤسسات یاد شده در پایگاه ملی اطلاع‌رسانی مناقصات درج شده و در صورت لزوم انعقاد قرارداد همکاری با آنان بلامانع است.
7- اسامی و مشخصات مشاوران و پیمانکاران تشخیص صلاحیت شده و فهرست بلند دستگاه‌های مرکزی از طریق پایگاه ملی اطلاع‌رسانی مناقصات منتشر شده و دستگاه‌های اجرایی موظفند در ارجاع کار رعایت قوانین و مقررات مربوطه را به عمل آورند.
8- مسؤولیت درج اطلاعات مناقصات و صحت روند برگزاری مناقصات بر عهده دستگاه‌های مناقصه‌گزار بوده و دستگاه‌های مرکزی، تنها با نظارت شکلی امنیت پایگاه را کنترل و تضمین می‌کنند که در صورت صلاح‌دید مرحله تأیید و نظارت شکلی نیز به دستگاه‌های مناقصه‌گزار قابل واگذاری است.
9- دستگاه‌های مناقصه‌گزار موظفند آگهی‌ها، اسناد، صورت‌جلسات و سایر موارد اشاره شده در آیین‌نامه نظام مستندسازی و اطلاع‌رسانی مناقصات را در موعد مقرر و بدون فوت وقت در پایگاه ملی اطلاع‌رسانی مناقصات ثبت و منتشر کنند. بدیهی است زمان دقیق ارسال اطلاعات توسط دستگاه مناقصه‌گزار و زمان تأیید توسط دستگاه مرکزی یا دستگاه مناقصه‌گزار در پایگاه ملی اطلاع‌رسانی مناقصات ثبت می‌شود و دستگاه‌ها و مراجع ذی‌صلاح بر روند ثبت و ارسال به موقع اسناد نظارت می‌کنند.
10– سایر ضوابط و دستورالعمل‌ها از طریق پایگاه ملی اطلاع‌رسانی مناقصات به اطلاع دستگاه‌های اجرایی خواهد رسید.

امیر منصور برقعی
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *