چگونگی فروش و حذف اموال منقول اسقاط و یا مازاد بر نیاز

دستگاه‌های اجرایی در اجرای ماده 112 قانون محاسبات عمومی می‌توانند اموال منقول اسقاط و یا مازاد بر نیاز که مورد نیاز سایر دستگاه‌های دولتی نباشد را با رعایت مقررات مربوط به معاملات دولتی به فروش رسانده و یا در صورت کم ارزش بودن مطابق با ماده 10 آیین‌نامه اموال دولتی  از ابواب جمعی دستگاه مربوط کسر نماید. بر این اساس رعایت موارد زیر قابل ذکر می‌باشد:

– فروش و یا حذف اموال منقول در دستگاه‌های اجرایی مستلزم اخذ مجوز از اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان می‌باشد.

– تشخیص مازاد بر نیاز یا اسقاطی بودن مال و نیز احراز عدم نیاز سایر وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی موضوع ماده 112 قانون محاسبات عمومی به عهده بالا‌ترین مقام دستگاه اجرایی است.

– رعایت ماده 4 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب سال 73 در خصوص فروش اموال منقول موضوع ماده 112 قانون محاسبات عمومی الزامی است.

– فروش اموال موضوع ماده 112 ق.م.ع با رعایت قوانین و مقررات مربوطه و متناسب با ارزش اموال، مطابق با یکی از روش‌های مزایده صورت خواهد گرفت.

– تشخیص کم ارزش بودن اموال جهت حذف موضوع ماده 10 آیین‌نامه اموال دولتی، بر عهده کمیسیونی مرکب از مدیر واحد تدارکات، ذی‌حساب یا نماینده او و یک نفر کارشناس در رشته مربوطه به انتخاب رییس دستگاه است (صورت‌جلسه کمیسیون ماده 10).

– اتخاذ تصمیم در مورد اموال موضوع ماده 10 آیین‌نامه اموال دولتی، پس از حذف از سرجمع اموال دستگاه با رعایت صرفه و صلاح دولت به عهده رییس دستگاه اجرایی مربوط یا مقام مجاز از طرف او خواهد بود.

– فروش اموال منقول مصرفی و در حکم مصرفی اضافه بر نیاز دستگاه‌ها با رعایت مقررات مربوطه و اطلاع ذی‌حساب مربوط مجاز است.

– وجوه حاصل از فروش اموال موضوع ماده 112 می‌بایست به حساب درآمد عمومی دولت واریز گردد.

– وجوه و عایدات ناشی از حذف اموال موضوع ماده 10 آیین‌نامه اموال دولتی می‌بایست به حساب درآمد متفرقه واریز شود.

– پس از اخذ مجوز فروش، موضوع ماده 112 و یا حذف، موضوع ماده 10، ارائه مستندات خروج، مستندات برگزاری مزایده و یا حذف اموال به منظور حذف اموال از سرجمع ابواب‌جمعی دستگاه (صورت‌حساب) به اداره اموال دولتی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان الزامی است.

بر این اساس مدیران و ذی‌حسابان دستگاه‌های اجرایی لازم است به گونه‌ای برنامه‌ریزی نمایند تا ضمن خروج اموال اسقاط و یا مازاد از چرخه فعالیت دستگاه، قوانین و مقررات مربوطه جهت فروش و یا حذف اموال منقول مورد رعایت قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *