دستورالعمل مواد 6 و 8 آیین‌نامه چگونگی استفاده از خودروهای دولتی

شماره: 100743/12529/51 تاریخ: 2/7/1387

فصل اول

استانداردسازی نوع خودرو دستگاه‌های اجرایی

1- نوع خودروهای خدمات اختصاصی موضوع ماده 2 آیین‌نامه بایستی ساخت داخل در حد (کلاس متوسط و پایین) و ضمن لحاظ مقررات قانون نحوه اعمال نظارت بر کاهش هزینه‌های غیرضرور و جلوگیری از تجمل‌گرایی مصوب سال 1370 مجلس شورای اسلامی باشد.

2- تعداد خودروهای خدمات اختصاصی در اختیار مقامات مطابق تبصره 4 ماده 2 آیین‌نامه یادشده به شرح ذیل تعیین می‌گردد.

* وزراء، معاونین رییس‌جمهور و هم‌ترازان آن‌ها هر کدام حداکثر سه دستگاه.

* استانداران و هم‌ترازان آن‌ها هر کدام حداکثر دو دستگاه.

* معاونین وزراء و هم‌ترازان آن‌ها هر کدام یک دستگاه.

3- دستگاه‌های اجرایی مکلفند نسبت به تبدیل پلاک شخصی به دولتی اتومبیل‌های در اختیار که در انطباق با بند 2 دستورالعمل فوق نمی‌باشد سریعاً اقدام نمایند. چنان‌چه نوع اتومبیل‌های یادشده در زمره خودروهای خدمت اختصاصی نباشد، بایستی نسبت به فروش آن‌ها برابر مقررات اقدام گردد.

4- نوع خودرو خدمت موضوع ماده 3 این آیین‌نامه خودروهای ساخت داخل در چارچوب بند 6 این دستورالعمل با رعایت مقررات قانون نحوه اعمال نظارت بر کاهش هزینه‌های غیرضرور و جلوگیری از تجمل‌گرایی با تشخیص بالا‌ترین مقام مجاز دستگاه اجرایی و یا کارمند مجاز از طرف وی و با اخذ برگ مأموریت حسب مورد می‌باشد و دستگاه‌های اجرایی مکلفند هرچه سریعتر نسبت به جمع‌آوری اتومبیل‌های خدمت از کارکنانی که پست آن‌ها در ماده 3 آیین‌نامه قید نشده، اقدام و خودروهای مازاد در اختیار را شناسایی و حسب مورد به وزارت امور اقتصادی و دارایی (اداره کل اموال دولتی) و ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استان‌ها اعلام تا با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی نیازمند مطابق تبصره 1 ماده 6 تصویب‌نامه شماره 189211/ت34191هـ مورخ 21/11/1386 هیأت محترم وزیران نسبت به انتقال آن‌ها برابر مقررات اقدام نمایند.

5- برگ مأموریت به دو دسته دایمی و موقت اعم از برون شهری و درون شهری طبقه‌بندی می‌شود.

الف- برگ مأموریت دایمی جهت انجام امور اداری و اجرایی در ساعات اداری و غیراداری و روزهای تعطیل در محدوده جغرافیایی استان ذی‌ربط حداکثر برای یکسال و قابل تمدید برای سال‌های بعد می‌باشد.

ب- برگ مأموریت موقت برای استفاده کلیه کارکنان با تشخیص بالا‌ترین مقام مجاز دستگاه اجرایی یا تشخیص کارمند مجاز از طرف وی.

6- نوع خودروهای خدمات اختصاصی موضوع ماده 2 آیین‌نامه از قبیل پژو پارس، سمند سریر، …. به قیمت سال جاری تا سقف دویست و پنجاه میلیون ریال (250،000،000) و نوع خودروهای خدمت موضوع ماده 3 آیین‌نامه شامل سمند، پژو405، … به قیمت سال جاری تا سقف دویست میلیون ریال (200،000،000) می‌باشد.

فصل دوم

آمار و اطلاعات اتومبیل‌های دستگاه‌های اجرایی

7- ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استان‌ها موظفند قبل از تشکیل کمیسیون ماده 2 موضوع لایحه قانونی نحوه استفاده از اتومبیل‌های دولتی و فروش اتومبیل‌های زائد مصوب 1358 مراتب را با بانک اطلاعات خودرو وزارت امور اقتصادی و دارایی- اداره کل اموال دولتی هماهنگ و با آمار خودروهای در اختیار دستگاه‌های اجرایی محلی مقایسه و از ارائه خدمات به دستگاه‌هایی که دارای مغایرت آماری و پلاک شخصی غیرمجاز می‌باشند، خودداری نمایند. مسؤولیت اجرایی این امر به عهده دبیر کمیسیون ماده 2 یادشده قرار دارد.

8- در اجرای تبصره ماده 8 آیین‌نامه، در پایان هر ماه آمار اتومبیل‌های شماره‌گذاری ‌شده جدید و کلیه تغییرات انجام شده دستگاه‌های اجرایی (از قبیل تغییر نام مالک، پلاک انتظامی شماره شاسی، شماره موتور و….) از طریق نیروی انتظامی (معاونت راهنمایی و رانندگی) با هماهنگی لازم به وزارت امور اقتصادی و دارایی- اداره کل اموال دولتی ارائه نماید.

9- دستگاه‌های اجرایی مشمول مقررات آیین‌نامه چگونگی استفاده از خودروهای دولتی مکلفند آمار و اطلاعات مربوط به خودروهای در اختیار خود را با آمار موجود در بانک اطلاعات خودرو مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی- اداره کل اموال دولتی مطابقت نموده و در صورت مغایرت سریعاً، نسبت به رفع آن اقدام کنند.

 سید شمس‌الدین حسینی- وزیر امور اقتصادی و دارایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *